30/06/2017
Ομαδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης
Από τις 19 έως τις 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης αυτόνομης διαβίωσης για άτομα με κινητική αναπηρία στις εγκαταστάσεις του ΚΕΑΔΑ. Οι συμμετέχοντες ήταν 3 άτομα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και ένας από την Κύπρο. 
 
Το πρόγραμμα των συμμετεχόντων περιλάμβανε άσκηση στο νερό με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Ευαγγελία Μακρή στην προσβάσιμη πισίνα της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., χρήση χειρήλατου σε αστικό περιβάλλον, καταδύσεις στην πισίνα της Σ.Ε.Φ.Α.Α.. Άλλα αθλήματα που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν είναι τοξοβολία καθώς και σκοποβολή.
 
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στις μεταφορές και στον χειρισμό αμαξιδίου διότι είναι ένας σημαντικός τομέας της καθημερινότητας ενός ατόμου που χρησιμοποιεί αμαξίδιο και οι συμβουλές  και τεχνικές που μαθαίνουν θα τους βοηθήσουν στην αυτονομία τους. Σε αυτό τον τομέα βοήθησαν και 2 άτομα με αναπηρία, ειδικοί στις μεταφορές.
 
Επίσης οι συμμετέχοντες έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης με λάστιχα και βάρη με τον γυμναστή του Κέντρου, καθώς και προπονήσεις στην επιτραπέζια αντισφαίριση με αμαξίδιο. Επιπλέον οι τρεις από αυτούς χρησιμοποίησαν τον ορθοστάτη του Κέντρου, μια πρακτική που βοηθάει αρκετά στην σωστή αιμάτωση των κάτω άκρων και στην διατήρηση της μυϊκής και οστικής μάζας.
 
Το πρόγραμμα επίσης περιλάμβανε δυο μέρες αναψυχής όπου την μια οι ωφελούμενοι πήγαν για ψάρεμα σε παραλία του νομού όπου επιτρέπεται το ψάρεμα και την άλλη στο βουνό Νυμφαία για πικ-νικ.
 
Οι συμμετέχοντες έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και ανέφεραν πως θα ήθελαν να επισκεφτούν και πάλι το Κέντρο όταν βρουν ευκαιρία.